Dnia 20 kwietnia br. w Grudziądzu odbyła się kolejna już edycja konkursu kulinarnego na dania przygotowane na podstawie książki kucharskiej Wiktora Kulerskiego „Nauka gotowania do użytku ludu polskiego”. Wiodącym tematem tegorocznej edycji były potrawy z dziczyzny.

W odpowiedzi na ogłoszenie konkursowe, chęć udziału zgłosiły cztery zespoły w kategorii "Szkoły Gastronomiczne": ZSGH Grudziądz, OHP Grudziądz, ZSP Świecie, ZSE Tczew oraz trzy zespoły w kategorii "LGD": KGW Buczek, KGW Jeżewo, Stowarzyszenie Seniorów Gminy Grudziądz Słoneczniki.

Spośród zgłoszonych zespołów, zgodnie z punktacją przyjętą przez jury, po zsumowaniu punktów wyłoniono zwycięzców:                                                    - w kategorii LGD 1. miejsce zajęło Koło Gospodyń Wiejskich z Jeżewa, reprezentowane przez Ewę Szabowską, Jolantę Robert oraz Reginę Marks.        - w kategorii Szkoły Gastronomiczne 1. miejsce  przyznano Zespołowi Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich z Grudziądza w składzie: Joanna Kornaszewska, Justyna Mikołajczak, Martyna Osiecka. 

Zwycięzcom gratulujemy a wszystkim uczestnikom dziękujemy za wzięcie udziału w konkursie.